Acısız, Ağrısız Varis Tedavisi

c700x420

Çalışma Prensibi Nedir ?

980 nm. diod lazer teknolojisi kullanılır. Exotherme Silgi Lazer, patentli olan özel atım teknolojisi, damarı 10 kat büyütüp görüntüyü ekrana veren özel kamera sistemi, başlığındaki soğutma sistemi ile acısız uygulama imkanı veren, kalıcı ve güvenli bir tedavi sunan vasküler lazer cihazıdır. Lazer enerjisinin ısıya dönüşümü sonucunda üretilen termal etki ile damarın imhası sağlanır.

Exotherme Silgi Lazer ile hangi tedaviler yapılır?

Maksimum 2mm. çapa kadar olan kırmızı, mavi kılcal damarlar, örümcek damarlar, yüzdeki ve vücuttaki telenjiektazi ve rozasea’lar, hemanjiyomlar ve yüzeysel kılcal varislere kesin çözüm sunmaktadır.

Uygulama Nasıl Yapılmaktadır?

Uygulama yapılacak bölgeye ince bir tabaka ultrasound jeli sürülür. Cihazın başlığı bu bölgenin üzerine temas edecek şekilde koyulur. Başlığındaki özel kamera sistemi sayesinde, damarlar 10 kat büyütülüp, ekrana yansıtılır. Doktor, damarların üzerine lazer atışını yapıp, damarların imhasını sağlar. Hasta ve doktor eş zamanlı olarak ekranda damarların silindiğini gözlemler.

Uygulama Ağrılı mıdır?

Cihazın başlığında saphire soğutma teknolojisi bulunmaktadır. Cilt üzerinde 5 0C soğukluk sabit tutulmaktadır. Bu da hem dokunun termal korunmasını sağlar, hem de işlemin acısız, ağrısız yapılmasına olanak verir. Hasta uygulamada arasıra sinek ısırığı yada küçük iğne batması gibi hafif bir his duyar.

Kaç Seansta Kalıcı Sonuçlar Elde Edilmektedir?

Exotherme Silgi Lazer ile damarın yapısına göre tek seansta sonuç alınabildiği gibi ,ortalama 2 ile 3 seansta kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.

Seans Aralıkları Nedir ve Kalıcı Sonuçlar Ne Zaman Gözlemlenir ?

İki seans arası 4 ile 6 haftadır. İşlemden hemen sonra damarlar kaybolmaktadır. Kalıcı sonuçlar uygulama yapıldıktan 4 ile 6 hafta sonra gözlemlenir.

Uygulama Güvenli midir?

Exotherme Silgi Lazer, dünyanın en büyük ve en prestijli sağlık kuruluşu olan Amerikan Sağlık Örgütü FDA tarafından onaylı bir cihazdır. Keskin hedefleme, patentli atım teknolojisi, doz kontrolü ve soğutma sistemi sayesinde çevre dokulara zarar vermeden, damar patlamadan, damarın imhası sağlanır. İşlem sonrası yanıklar ve istenmeyen izler (purpura) oluşmaz.

Yan Etkileri Var mıdır?

Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulamadan sonra hasta günlük aktivitelerine hemen döner. Uygulama yapılan alanlarda cilt yapısının hassasiyetine göre hafif kabarma ve kızarıklık görülebilmekle beraber bunlar birkaç gün içerisinde geçer. Tedavi sonrasında uygulama yapılan bölgeye 3-4 gün nemlendirici krem sürülüp, direk güneşten korumak gerekmektedir.

Tedavi Kalıcı mıdır?

Exotherme Varis Lazeri ile tedavi tamamlandıktan sonra silinen damarlar kalıcı olarak yok olur. Kalıcı sonuç için tedavinin tamamlanması gerekir.

Diğer Tekniklerden Ne Gibi Farklılıkları Ve Üstünlükleri Vardır?

Kılcal varislerin tedavisinde yaygın olarak Nd-Yag Lazer ve radyofrekans sistemleri kullanılmaktadır. Bu uygulamar için kullanılan lazer teknolojisi, enerjiyi ısıya dönüştürüp, bir yakma işlemi gerçekleştirmektedir. Diğer sistemlerde ışını ciltten birkaç cm. yukarıdan atılır. Göz kararı ile atılan bu atışla lazer ışını dokuyu yakarak geçer ve çevre dokulara da zarar verebilir. Bu da uygulamanın hasta için oldukça ağrılı olmasına sebep olur. Ayrıca işlem sonrasında yanık ve buna bağlı izler (purpura) oluşmasına yol açabilir. Geleneksel lazer enerjisi ile yüksek güçte enerji verdiğinizde hasta yanmakta, düşük enerji ile işlem yaptığınızda da sonuç alınamamaktadır. Radyofrekans sistemlerinde de işlem yine çok ağrılı olmakta ve uygulama sonuçları başarısız olup, yok olan damarlar tekrar geri gelmektedir.

Exotherme Silgi Lazer ile prob cilt üzerine yerleştirilip, ekranda da 10 kat büyütülmüş görüntüyle damarın tam içine atış yapılmaktadır. Doz kontrolü sayesinde doğru miktarda lazer enerjisi tam damara gönderilir, çevre dokuya zarar vermeden, damarı patlatmadan, imha etmektedir. Ayrıca başlığındaki soğutma sistemi hem uygulamanın acısız, ağrısız yapılmasını sağlamakta hem de cilt dokusunu korumaktadır. Böylece istenmeyen yanıklara ve izlere (purpura) sebebiyet vermemektedir.

Neden Silgi Lazer Denilmektedir ?

Başlığında bulunan özel kamera, damarları 10 kat büyüterek görüntüyü cihaz ekranına verir. Lazer atışı yapıldığında, damarların yok olup silindiği ekranda aynı anda gözlemlenebilir. Hem hasta hem de doktor uygulama esnasında canlı olarak damarların silindiğini gördüğünden adına silgi lazer denilmektedir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
SİLGİ LAZER İLE SAĞLIK VE ESTETİK

1-2

1-5